dissabte, 30 de novembre del 2013

ACTE DE PRESENTACIÓ DEL CANÇONER DE GUADASSUAR


CANÇONER DE GUADASSUAR

Autor: AGUSTÍ ROIG BARRIOS
Editors: Joan B. Boïls i J. Enric Mut
Editorial: Institució Alfons el Magnànim - Diputació de València
Col·lecció: Cuadernos de Música Folklórica Valenciana, núm. 4
ISBN: 978-84-7822-648-1
València, 2013, 307 pàgines

L'acte de presentació del llibre es farà a Guadassuar el proper dia 22 de desembre, diumenge, a  les 19 h., a l'Auditori Municipal. Comptarem amb diverses col·laboracions musicals, la presència de Fermín Pardo, autor d'una de les introduccions del llibre, el parlaments dels editors, així com d'altres intervencions, tot tancant l'acte la família i l'Alcalde en nom de tot el poble de Guadassuar.

El CANÇONER DE GUADASSUAR, una gran obra d'Agustí Roig Barrios, editat per la Institució Alfons el Magnànim de la Diputació de València, compta amb els estudis introductoris de Fermín Pardo, cronista de Requena i gran especialista en música popular, i de Jordi Reig, musicòleg, i un pròleg dels editors.

Al CANÇONER es recullen unes 150 cançons populars de totes les temàtiques. El llibre té tres grans blocs: 
1.- Danses i cançons dansades: danses, bolero i jotes.
2.- Cançons de text valencià: de bressol, de bateig, de noces, de Nadal, de la nit de Reis, de Setmana Santa, de Pasqua, de jocs pasqüers, infantils, romanços, de queixa, amatòries, de ronda, de treball, de venedors, humorístiques, de bevedors i de jocs d'adults.
3.- Cançons religioses de text castellà: el rosari de carrer, rosari de difunts, la despertà i rosari de l'Aurora, cant per les ànimes i gojos.

(El Cançoner de Guadassuar el podeu aconseguir a Instrumentomanía, Gran Via 121, tel. 696 918 393, Guadassuar)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada